Veel trek verwacht op zondag- en maandagavond!

Vrijdag trekt een natte depressie met naar Duitsland en kantelt de wind abrupt naar het noorden. Gevolg: er stroomt opnieuw koude lucht binnen vanuit Nederland. De laatste buien kunnen een winters karakter hebben. s’ Avonds daalt het kwik tot – 4 °C. Er wordt dan ook nauwelijks trek verwacht.

Zaterdag verloopt droog met temperaturen die overdag niet boven 6 °C zullen uitkomen. In de loop van de nacht komt opnieuw subtropische zeelucht onze kant op. Dat zorgt ervoor dat het kwik zondag opnieuw dubbele cijfers zal halen en mogelijk blijft het ook ‘s avonds nog erg zacht. Aangezien er ook neerslag zou kunnen vallen, wordt zondag vermoedelijk veel trek verwacht.

Maandag schiet het kwik door naar 14 °C tot mogelijk zelfs 16 °C; zachte temperaturen die we meenemen tot in de vooravond. Dan gaat het knallen en gaat de stop pas echt van de amfibieënfles knallen.

Dinsdag liggen de kaarten ook goed, al zijn er weermodellen die aangeven dat er opnieuw koudere lucht zou kunnen binnenstromen. Dat wordt dus nog even afwachten.

Bron: Paddenflits (Natuurpunt)