Geen trek tot 8 maart

Woensdagavond werd het op de meeste locaties (zoals voorspeld) een topavond. Maar hoe moet het nu verder de komende dagen? Donderdag 4 maart stroomt koude lucht vanuit het noorden ons land binnen. Een zwak regenfront trekt geleidelijk weg en vanavond wordt het guur. Door de relatief hoge luchtvochtigheid zou er in de vroege vooravond lichte trek kunnen zijn, maar veel zal dat vermoedelijk niet om het lijf hebben wegens te koud.

Van vrijdag 5 maart tot zondag 7 maart wordt geen trek verwacht, een enkeling niet te na gesproken. Het wordt fris. Te fris. Met dagmaxima van 6 °C à 7 °C graden overdag en nachtelijke grondvorst zal de trek volledig stilvallen.

Paddenweer vanaf 9 maart (en topnacht op 10 maart?)

Vanaf maandag 8 maart verliest het hogedrukgebied de greep op de weerkaarten. ons weer. Atlantische regenzones proberen ons land in te palmen en brengen iets zachtere lucht mee. Voor een periode van 10 dagen lijken we het vooral te moeten doen met nat en wolken. Twee kanttekeningen: de bovenluchten zijn van polaire oorsprong en op 5 km hoogte ijskoud en met de nodige maartse buien beladen. De wind zou kunnen zorgen voor gure gevoelstemperaturen. We houden jullie op de hoogte maar vanaf 9 maart zou het opnieuw paddenweer kunnen worden met een mogelijk topavond op woensdag 10 maart.

Bron: Paddenflits Natuurpunt