Enige beweging de komende dagen

Gisteravond was het (zoals voorspeld) op veel plaatsen raak! Sommige overzetacties gingen zelfs over de 1.000 ex. Toch waren er heel wat regionale verschillen en was het niet overal even overweldigend. Maar het lijkt ernaar alsof de lont alweer uit het vat is getrokken.

Zoals de weerkaarten nu geschud zijn, lijkt er geen toptrek in te zitten voor vanavond of morgen. Het weer dat we nodig hebben zit in Spanje. Een lagedrukgebied zorgt daar voor malse Atlantische regen. Bij ons blijven hogedrukgebieden het weer bepalen, met aanvoer van vochtige, koude lucht. Morgen blijven we ofwel in de lage wolken steken, hoe meer naar het oosten hoe meer kans dat de zon zich laat zien. Niet goed voor spectaculaire paddentrek, maar enige beweging zal er op de meeste plaatsen wel zijn. De lichte regen die eerder voor vrijdagavond was aangekondigd, is intussen verdwenen uit het scenario en laat zich nu voor zaterdag voorspellen. Dit weekend komen we in een krachtig windveld uit het noorden of noordoosten terecht, bij temperaturen van amper 6 tot 8 °C. De gevoelstemperatuur zal dus nog wat lager liggen. Verre van ideaal voor amfietrek.

Concreet: donder-, vrijdag en zaterdagavond zal er op de meeste plaatsen vermoedelijk enige beweging zijn maar top wordt het vermoedelijk niet. Zondagavond wordt algemene grondvorst voorspeld en zal er nauwelijks iets te rapen vallen.

Bron: Dominique Verbelen (Hyla)